Skip to content

Notranja vrata so dolgoročna naložba

Razmišljate o menjavi starih in dotrajanih vrat? Danes so vam na voljo različni materiali, načini odpiranja in številni barvni odtenki notranjih vrat, zato odločitev zagotovo ne bo preprosta. Cena pri tem vsekakor ne sme biti odločilen dejavnik, namesto tega raje razmišljajte o kvaliteti.

Ko se odločate za menjavo notranjih vrat je predvsem pomembno, da vam bodo notranja vrata dobro služila tako funkcijsko kot tudi estetsko. Uporabniki se najpogosteje odločajo, da barvne odtenke prilagodijo videzu talnih oblog ali pa obstoječemu notranjemu pohištvu. Če ste ljubitelj moderne notranje opreme, potem so moderna notranja vrata v minimalističnem slogu zagotovo prava izbira.

Vrste notranjih vrat prilagodite zahtevam prostora

moderna notranja vrata

Če menjate obstoječa vrata, potem je potrebno razmisliti tudi o izbiri primerne vrste notranjih vrat. Pri tem upoštevajte svoje prostorske možnosti kot tudi vaše želje in izberite takšne, ki bodo najbolje ustrezale zahtevam vašega prostora.

Danes lahko izbirate med enokrilnimi in dvokrilnimi notranjimi vrati, pri čemer stav vam na voljo levo in desno odpiranje. Zelo priljubljena so vrata brez vidnega podboja in notranja vrata s skritimi nasadili. Poseben način odpiranja nam ponujajo drsna notranja vrata, ki se odpirajo ob steni sli v steno in na ta način za odpiranje ne potrebujejo veliko prostora.

Strokovna montaža notranjih je ključnega pomena 

Pri montaži notranjih vrat so ključnega pomena dimenzije zidne odprtine. Če menjate obstoječa vrata, je potrebno le te odstraniti, nato pa natančno izmeriti odprtino. V izogib merskim napakam, se lahko odločite za izdelavo notranjih vrat po meri, kjer vam ponudniki nudijo celovite rešitve.

Pri montaži se vam osebno posvetijo, vam ustrezno svetujejo in opravijo izmero dimenzij na izbrani lokaciji. Notranja vrata vam nato izdelajo izključno po vaših željah in zahtevah, nato pa sledi le še strokovna montaža. S tem prihranite ogromno skrbi, hkrati pa dobite kakovostna vrata po meri.