Skip to content

Kako v poteka beljenje zob z laserjem

Seveda zobne ambulante ne obiščemo samo tedaj, kadar odidemo na preventivni pregled svojih zob ali pa na zdravljenje. Takšno mesto je pogosto dobrodošlo tudi tedaj, kadar smo se za obisk zobarja oziroma primernega strokovnjaka odločili predvsem zaradi estetskih namenov.

V zobozdravstvenih ambulantah podjetja OrthoDental ponujajo številne storitve, ki se torej navezujejo tudi na estetiko oziroma izgled zob. Med bolj priljubljene storitve zagotovo sodi tudi lasersko beljenje zob, ki pa vam lahko ponudi številne odlične prednosti. Poglejmo si, kako takšen postopek za lepši izgled zob v resnici poteka v praksi.

Najprej je na vrsti temeljit pregled stanja ustne votline

Ko se boste odločili za lasersko beljenje zob, vam priporočamo, da izberete podjetje OrthoDental, ki je dobro predstavljeno tudi na spletu. Na spletni strani orthodental.si si lahko preberete temeljit in jasen zapis o tem, kako poteka lasersko beljenje zob.

Najprej je seveda na vrsti temeljit pregled stanja vaše ustne votline. Po potrebi je treba odstraniti zobni kamen ter nato zobe še zelo temeljito spolirati. Sledi zaščita, saj belilo lahko dlesnim precej škoduje. Pred beljenjem se jih torej mora zelo dobro zaščititi, in sicer s prav posebno oblogo. Nato je na vrsti belilo. Na zobe se torej nanese kakovostno belilno sredstvo. To zobe učinkovito posvetli, in sicer do želenega odtenka bele barve.

Z laserjem se v nadaljevanju postopka posveti na čisto vse zobe in s tem aktivira samo belilo. Postopek v povprečju traja približno eno uro. Za zaključek je treba odstraniti belilo ter zaščito dlesni. Vse skupaj se dobro spere iz ust. Preveriti je seveda treba, ali smo z laserskim beljenjem pravzaprav prišli do želenega stanja. Rezultat je praviloma resnično bel nasmeh. Razlika v barvi zob je dobro opazna že takoj po opravljenem postopku, vidna pa naj bi bila vsaj od šest do dvanajst mesecev. Na postopek se lahko naročite tukaj.

Kaj pa je beljenje zob s folijami

Ena od možnosti beljenja zob v OrthoDentalu je tudi beljenje zob s pomočjo posebnih folij. To je alternativa laserskemu beljenju zob. Gre torej za poseben postopek s pomočjo folij. Lahko ga seveda opravljate kar sami doma. Pred spanjem torej nanesete gel za beljenje v folijo, ki jo potisnete na zobe. To pustite učinkovati med spanjem.

Ključna razlika med profesionalnim beljenjem zob s folijami ter kompleti za beljenje zob pa je ta, da so folije narejene po meri posameznika. Slednje učinkovito preprečuje, da bi se belilo lahko dotaknilo dlesni ter bi se na njih posledično naredila škoda, ki vsekakor zlahka vodi do zelo neprijetnih posledic kasneje v življenju.