Skip to content

Informacijske in telekomunikacijske rešitve

Podjetje Avtenta je pri nas poznano kot srednje veliko podjetje, ki združuje informacijska ter telekomunikacijska znanja za najučinkovitejše poslovne procese. Za uspešno podporo poslovanju ter poslovnemu odločanju svojim partnerjem v podjetju prilagajajo poslovno-informacijski sistem, pomagajo pri izboljševanju upravljanja odnosov s strankami, postavljajo notranji ter zunanji portal ali pa ne nazadnje poskrbijo za večjo učinkovitost računalniške ter telekomunikacijske tehnike.

Število zaposlenih se v podjetju Avtenta v zadnjih letih samo še podvaja. Povprečna starost zaposlenih je nekje 36 let. Na sploh pa v podjetju veljajo za priznanega partnerja svetovnim informacijskim velikanom, kot so na primer SAP, HP, Oracle, Juniper, Microsoft.

Rešitvi za celovito brezpapirno poslovanje

V podjetju Avtenta so znani torej tudi po tem, da ponujajo odlični rešitvi za celostnom brezpapirno poslovanje. Na voljo sta rešitvi Business Connect ter Government Connect. Prva rešitev je namenjena predvsem gospodarskim subjektom, druga pa je namenjena zlasti javnemu sektorju. Obe rešitvi pa imata seveda številne skupne imenovalce. To so: sodobnost, varnost, modularna in uporabniška naravna rešitev za učinkovito podporo vodenja dokumentiranega gradiva ter nadzorovanja poslovnih procesov.

Lahko trdimo, da omenjeni rešitvi za celostno brezpapirno poslovanje združujeta najboljše prakse iz javne uprave ter poslovnega okolja. Omogočata torej:

  • hranjenje digitalnih dokumentov,
  • evidentiranje dokumentov,
  • realizacijo najrazličnejših poslovnih procesov,
  • elektronsko izmenjavo digitalno podpisanih dokumentov.

Zakaj je dokumentni sistem tako zelo pomemben?

V Avtenti pravijo, da med najpogostejša vprašanja v povezavi z dokumentnim sistemom sodi vprašanja, zakaj je takšen sistem sploh tako zelo pomemben. V prvi vrsti bi bil njihov odgovor zagotovo ta, da zlasti za to, ker bi s tem lahko učinkovito prevzemali nadzor nad vsemi dokumenti v organizaciji, in to na povsem varen način. Takšen sistem nam zlahka omogoča enotno hrambo vseh dokumentov, ki jih prejemamo iz poslovnega okolja. Lahko si naredimo interno hrambo za lastne potrebe ali pa to pošljemo svojih poslovnim partnerjem.

Poleg omenjenega pa seveda dokumentni sistem lahko prinaša še izjemno pomembne ter velike prednosti za našo organizacijo, s tem pa tudi za uspešnost našega poslovanja. Delo z dokumenti je vsekakor bistveno bolj učinkovito, obenem lahko dokumente hitreje prejemamo, pošiljamo, pripravljamo ter upravljamo z njimi. Posledično to za nas seveda pomeni direktne prihranke na času. Viri se lahko uporabijo za vse druge naloge v našem podjetju oziroma organizaciji.

Specialisti za pripravo notranjih pravil

Seveda so v Avtenti prav tako specializirani za pripravo notranjih pravil. Usposobljeni so namreč za izpeljavo celotne priprave za projekt implementacije dokumentnega sistema. Pri tem določajo vpetost dokumentov v celotno poslovanje – torej od zajema pa vse do uničenja dokumentacije. Več o njih pa tukaj https://www.avtenta.si/sl/o-nas.

dokumentni sistem