Skip to content

Nasveti za izbiro pasjega boksa

Imeti pasjega ljubljenčka je čudovito, obenem pa tudi izjemno odgovorno. Zanj moramo poskrbeti v največji možni meri, če želimo, da se bo pri nas doma počutil prijetno in udobno. V prvi vrsti mu je treba ponuditi primerno hrano, mu zagotoviti dovolj gibanja, mu doma odmeriti svoj lastni prostor ter podobno.

Nujen del opreme je tudi boks za psa. In kako izbrati najustreznejši pasji boks? Izbira je v največji meri odvisna od fizičnih značilnosti psa. Kljub temu pa to še zdaleč ni edini kriterij za najustreznejšo izbiro.

Vrsta materiala pasjih boksov

pasji boks

Boksi za pse so lahko izdelani iz različnih materialov. Na trgu vam je na primer na voljo kovinski boks za psa, mehki boks, plastični boks. Box za psa mora biti čim bolj trpežen in stabilen, zato je izbira materiala še toliko pomembnejša.

Mehki pasji boksi so praviloma narejeni iz različnih trših tkanin. Ključna prednost tovrstnega boksa je, da se lahko izjemno hitro ter preprosto zloži. Plastični box za psa je lahko odličen način za prevažanje psa v avtu in je primeren tudi za uporabo na domu. Na voljo so tudi žičnati boksi, ki jih prav tako lahko uporabljamo v stanovanju, ter so pokriti z rjuho. Boksi za pse iz aluminija so manj uporabni v stanovanjih. Večinoma so namenjeni za v avto.

Cena za pasji boks

Cena za box za psa je odvisna predvsem od vrste materiala, kakovosti, izdelave in ne nazadnje tudi od same velikosti. Cena večjega boksa je ne glede na material praviloma višja. Sicer pa lahko okvirno ceno za pasji boks poiščete kar na spletu, kjer vam kar nekaj dobrih ponudnikov v svojih spletnih prodajalnah ponuja bokse in še drugo opremo za hišnega ljubljenčka.

Če imate torej doma kosmatica, mu morate nujno priskrbeti box. Najustreznejšega vam lahko pomaga izbrati izkušeni prodajalec, ki vam bo svetoval še kaj drugega, kar je pomembno za lagodno pasje življenje.