Skip to content

Filtriranje vode za zdravje

Ali ste vedeli, da tudi pitna voda ni povsod popolnoma varna in čista? Če je filtriranje vode včasih veljajo za razkošje, bi ga morali dandanes dojemati kot obvezen dodaten pripomoček, ki bi ga moral imeti vsak dom. V pitni vodi se pojavlja vse več onesnaževalcev, ki so posledica tovarn v bližini ter podzemnega onesnaževanja.

Pri čiščenju pitne vode nam tako lahko pomagajo filtri za vodo, ki bodo poskrbeli, da se bo znatno izboljšalo naše počutje. Ne glede na to, kako dobra se vam zdi voda iz pipe ali iz domačega vodnjaka, je v njej vedno lahko zaznati nekaj onesnaženih delcev. Filtracija vode bo počasi potrebna skorajda povsod po svetu. Veliko onesnaževalcev namreč ustvari človek, nekateri pa pridejo tudi iz naravnega okolja. Poleg filtriranja pa je potrebno pomisliti tudi na mehčanje vode, saj predstavlja vodni kamen ravno tako precejšnjo težavo, ki jo le stežka odpravimo.

Preberite še zakaj mehčanje vode?

Filtracija vode s pomočjo odličnih filtrov

mehka voda

Če si želimo torej piti bolj čisto in bolj zdravo vodo, bodo filtri za vodo odličen element, s katerim bomo poskrbeli za zdravje celotne družine. Izboljšanje kvalitete vode bi morala biti ena izmed poglavitnih skrbi, saj se voda v vsakodnevnem življenju uporablja tako za pitje in kuhanje, kot tudi za umivanje. Ravno zato je filtracija vode bistvena, če si želimo imeti dolgo in kvalitetno življenje.

Voda je lahko onesnažena tako z biološkimi onesnaževalci, kot tudi s kemičnimi onesnaževalci vode. Po daljši poti kot potuje, da pride do nas, večja je verjetnost, da bo vsebovala vsaj enega izmed onesnaževalcev. Filtri za vodo bodo poskrbeli, da se bodo iz vode odstranili patogeni elementi, ki se prenašajo z vodo. Sama filtracija vode pa bo seveda odstranila tudi kemikalije kot so razni nitrati, svinec, arzen in še bi lahko naštevali.

Trda voda postaja vse večji problem

Naslednja težava pa je trda voda. Četudi je vaša voda izredno čista, je velika verjetnost, da se v ceveh zaradi trde vode nabirajo kalcijeve usedline. Mehčanje vode je tako edina rešitev, ki vam bo omogočila, da boste imeli čiste vodne cevi.