Skip to content

Kako z elektriko ogreti dom

Svoj objekt lahko ogrevate tudi na elektriko. V takšnem primeru v vaše prostore toploto dovajajo električni radiatorji. Takšne naprave so dobrodošle tudi kot dodatno ogrevalno telo. Če na primer želite ogreti samo kopalnico, je odlična izbira kopalniški električni radiator.

Varčni radiator za hitro in učinkovito ogrevanje celotnega prostora

Na trgu boste našli naprave z oznako varčni električni radiatorji. Ti bodo učinkovito poskrbeli za hitro ogrevanje celotnega prostora. Splošna prednost električnih radiatorjev je, da ne potrebujete prav nobene dodatne napeljave. Preprosto jih vklopite v vtičnico.

Radiator na elektriko vam omogoča izjemno natančno uravnavanje temperature v prostoru. Lahko se namreč programirajo s termostatom. Običajno vsebujejo olje, ki je odličen akumulator toplote. Varčni električni radiator za kopalnico ali kateri koli drug prostor lahko uporabljate kot prenosno napravo ali pa kot vgrajeno telo za ogrevanja.

Vgradni radiatorji na elektriko

Priljubljeni so torej tudi vgradni radiatorji, ki jih je zelo enostavno montirati. Takšna naprava se vgradi na priložene stranske nosilce. Slednji morajo biti postavljeni tako, da je radiator nameščen med in 10 centimetrov od tal. Na takšen način boste dosegli najbolj optimalno ogrevanje.

Vgradni električni radiatorji prostor ogrevajo s konvekcijo ogretega zraka. Za njegovo segrevanje učinkovito skrbi nizkotemperaturni električni grelec. V napravo je prav tako vgrajen elektronski termostat. Z njegovo pomočjo lahko uravnavate temperaturo v prostoru.

Kaj pa v kopalnici?

Kopalniški radiatorji so namenjeni hitremu ogrevanju prostora. Prav tako so dobrodošli tudi za sušenje perila ter brisač. Takšna naprava je odlično zaščitena pred vlago ter škropljenjem vode. Posledično ste lahko povsem brez skrbi, da bi vas stresla elektrika.

Kljub vsemu je vseeno najbolje, da so kopalniški električni radiatorji od mokrih elementov, na primer od umivalnika ali pa od tuš kabine, odmaknjeni vsaj za 60 centimetrov. Temperaturo in čas ogrevanja lahko nastavite s pomočjo termostata. Radiator vam torej lahko služi kot odličen dodatni vir za ogrevanje ali pa ga uporabljate kot povsem samostojno ogrevalno telo.