Skip to content

Naj ima vaš pes srečno, zdravo in dolgo življenje

Nič ni lepšega in prijetnejšega, kot če smo vsi zdravi, tako ljudje kot naši hišni ljubljenčki. Ljudje si lahko pomagamo sami, za ljubljenčke pa moramo poskrbeti mi.

Prilagamo nekaj nasvetov, s katerimi boste poskrbeli, da bo vaš pes v vrhunski kondiciji, od pravilne prehrane in preventivnih zdravil do nege in duševne stimulacije. Več o izbiri veterinarskih zdravil brez recepta najdete tudi v tem članku.

Preventivna zdravila za vašega psa

Preventivni ukrepi gredo z roko v roki z rednimi veterinarskimi pregledi. S preventivnimi zdravili lahko preprečite neželene zdravstvene težave, kot so npr. srčna glista, bolezni, povezane z bolhami, in bolezni, ki jih prenašajo klopi. Poleg tega z rednim umivanjem zob vašega hišnega ljubljenčka in dajanjem zobnih žvečilk preprečite parodontalno bolezen, ki lahko privede do resnejših zdravstvenih težav.

Na spletni strani pasjahrana.net so še razširili svojo ponudbo in po novem prodajajo tudi veterinarska zdravila, ki niso na recept. Poleg kakovostne pasje hrane, priboljškov in žvečilk ponujajo tudi pripomočke za nego in higieno psa, prehranska dopolnila, zaščito proti zajedavcem,  izdelke za nego po operacijah in poškodbah za pse ter raznolike veterinarske izdelke za nego za pse.

Pravilna pasja prehrana in redna nega psa

Če svojega ljubljenčka hranite s pravo količino in vrsto hrane, mu pomagate ohranjati zdravo telesno težo, kar je eden najboljših načinov za preprečevanje bolezni, povezanih z debelostjo, in podaljševanje življenjske dobe. Hišni ljubljenčki lahko svoje prehranske potrebe običajno zadovoljijo z uravnoteženo prehrano s kakovostno hrano, vendar se posvetujte z veterinarjem in preverite, ali potrebuje kakšne dodatke. Vse potrebno za pasjo prehrano najdete na pasjahrana.net.

Redna nega psa vključuje striženje nohtov vašega hišnega ljubljenčka, krtačenje nekajkrat na teden in redno kopanje. Urejanje je tudi dober način za spremljanje sprememb na kožuhu ali koži vašega ljubljenčka, kot so prhljaj, plešasta mesta ali suha koža. Prav tako je to idealen čas za pregledovanje grudic in izboklin, ki so lahko razlog za skrb. O najboljšem protokolu za nego vašega hišnega ljubljenčka se posvetujte s svojim veterinarjem, vse pripomočke, pršila in po potrebi zdravila brez recepta lahko naročite na pasjahrana.net.

Brezplačna in obvezna sestavina za srečno pasje življenje – ljubezen

Kljub temu da vam na pasjahrana.net ponujajo seznam vsega, kar vaš pes potrebuje za svojo optimalno rast in dolgo življenje, obstaja še najvažnejša sestavina, ki jo vašemu ljubljenčku lahko date samo vi sami, in to je pozornost. Vzpostavitev močne vezi s psom je dobra za oba.

Objemanje, božanje, drgnjenje trebuha in celo krtačenje dlake so odlični načini, da svojemu ljubljenčku izkažete ljubezen. S tem ne krepite le čustvene vezi s hišnim ljubljenčkom, temveč tudi spodbujate pozitivne odnose z drugimi živalmi in ljudmi ter pozitivno vplivate na njegovo psihično počutje.