Skip to content

Marketinška oziroma PR agencija za vsakega podjetnika

Vedno znova ugotavljamo, da število podjetnikov oziroma podjetnic kar raste in raste. Konkurenčnost na trgu je na številnih področjih kar velika, a vseeno obstaja opcija, da se prebijete vse do vrha, če ste dovolj kreativni, zanimivi, prepoznavni in imate konec koncev za sabo tudi neko marketinško ekipo, ki vam pri tem pomaga. Marketing oziroma PR sta dve področji, ki se zelo prepleteta in sta izredno pomembni za prav vsako podjetje, pa naj bo to majhno ali veliko podjetje; podjetje, ki se ukvarja z živili, hrano, prevozi ali svetovanjem – skratka s katerim koli področjem. Vsako podjetje namreč na neki točki preprosto mora poskrbeti za to, da na nek način najde sploh stranke oziroma uporabnike, da te stranke vzdržuje in seveda je ključno tudi to, da ves čas pridobiva nove stranke.

Vprašanje je torej, kako lahko priti do čim večjega števila ustreznih strank ter kako tudi te stranke obdržati? Kritično je seveda to, kaj ponujate in po kakšni kvaliteti – če bodo ljudje zadovoljni, se bodo k vam vračali in vas priporočali naprej. Vendar pa je nekako potrebno priti do točke, da ljudje sploh vedo, da obstajate in kaj jim lahko ponudite. Tu pa je seveda ključen marketing. Marketinške oziroma PR / promocijske storitve poskrbijo za to, da vas ljudje sploh opazijo v prvi fazi, potem pa skrbijo za stalno prepoznavanje, večanje števila strank, večanje poslovnega uspeha s pomočjo različnih oglaševalskih kampanj in še bi lahko naštevali. V takšne storitve sodijo tudi organizacije raznih dogodkov in podobne zadeve, ki se morda sprva ne nanašajo direktno na prodajo, ampak morda gradijo tudi zaupanje ter neke odnose s poslovnimi partnerji, strankami in tako dalje.

Katero marketinško / PR agencijo izbrati?

Ko se boste lotili iskanja ustrezne marketinške ali PR agencije na našem trgu, boste hitro ugotovili, da tovrstnih agencij sploh ni tako zelo malo, kot se vam morda zdi sprva. Smiselno je seveda, da preverite nekaj različnih agencij na tem področju in se nato glede na vaše preference odločite za tisto, ki vam oziroma vašemu podjetju najbolj ustreza. Nekateri izberejo agencijo glede na reference, drugi glede na pestrost ponudbe, tretji  glede na ceno in tako dalje. Na kakšen način in zakaj boste izbrali določeno PR agencijo ali marketinško agencijo je vsekakor vaša odločitev.

Vsekakor verjamemo, da boste agencijo lažje izbrali, ko boste enkrat oddali svoje povpraševanje in morda primerjali ponudbo eno do treh marketinških / PR agencij iz vašega ožjega izbora.

Imamo morda za vas kakšen predlog glede kakovostne marketinške / PR agencije?

Seveda. Na tem mestu vam lahko glede na svoje lastne izkušnje toplo priporočamo, da med drugim v ponudbi marketinških agencij preverite tudi agencijo, ki se imenuje Vodik marketing. Vodik marketing je namreč agencija, na katero smo se obrnili v našem podjetju. Ko smo namreč iskali ustrezno PR agencijo oziroma neko agencijo z marketinškimi storitvami, nas je omenjen naslov hitro prepričal, saj smo tu na enem mestu našli vse storitve na področju marketinga, ki so nas konkretno v tisti točki zanimale. Zakaj bi se obračali na več agencij oziroma strokovnjakov, če si lahko vse zagotovite na enem mestu?

Kakšno je bilo sodelovanje našega podjetja z izbrano agencijo?

Kar se tiče samega sodelovanja z marketinško oziroma PR agencijo Vodik marketing pa sledijo same pohvale. Najprej glede nabora storitev, potem glede na prijazno in strokovno osebje, ki nam je vse podrobno in razumljivo razložilo, nam predstavilo pozitivne in tudi negativne plati. Potem je seveda potrebno pohvaliti tudi kreativnost osebja omenjene agencije, saj so imeli zares dobre, nore ideje. Hkrati nas je navdušilo tudi »tekoče sodelovanje« – vse je bilo, kot smo se dogovorili, vključeni smo bili v pomembne korake, hkrati smo dobivali tudi nasvete, ki so vse skupaj popeljali v še boljši rezultat, kot smo ga pričakovali. Kar se tiče končnega rezultata pa tudi lahko rečemo, da smo izredno zadovoljni in da so se tudi posledice izbranih storitev pri agenciji Vodik marketing hitro začele poznati v smislu večje prepoznavnosti ter poslovni rasti oziroma uspehu. To pa je zagotovo nekaj, kar si želi vsak, ki ima svoje podjetje, kajne?

V kolikor torej tudi vas zanimajo storitve marketinške oziroma PR agencije, vam toplo svetujem, da se obrnete na omenjeno mesto ter si tudi vi zagotovite vse potrebno za uspeh vašega podjetja.