Vaš kanal: Pogovor o sobivanju

Projekt Sobivamo smo predstavili tudi na novomeški televiziji Vaš kanal, kjer je gostovala vodja stanovanjskega sektorja na Ministrstvu za okolje in prostor Vesna Dragan. Z novinarjem sta govorila o projektu Sobivamo, o rezultatih, idejah in načrtih, dotaknila pa sta se tudi stanja med novomeškimi starejšimi.

Kot je povedala Draganova, sta oba dogodka v okviru projekta Sobivamo, tako okrogla miza na temo kakovostnega bivanja starejših kot otvoritev info točke Sobivamo, bila odlično obiskana, tako s strani starejših kot tudi ostalih lokalnih deležnikov.

»Največji težavi, ki so ju izpostavili starejši, sta pomanjkanje ponudbe oskrbovanih stanovanj (novogradnje) ter premalo število razpoložljivih postelj v domu za starejše,« pravi Vesna Dragan. S prvo se aktivno ukvarjata tako Mestna občina Novo mesto kot tudi oba stanovanjska sklada – Stanovanjski sklad Republike Slovenije in Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja – z drugo pa Ministrstvo za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti, Skupnost socialnih zavodov Slovenije in novomeška mestna občina. Celotno oddajo si lahko ogledate na spletni strani televizije Vaš kanal.

Novomeška televizija Vaš kanal je pred časom objavila tudi zanimiv prispevek o otvoritvi info točke Sobivamo v Novem mestu.

Povezane vsebine: