Projektne rešitve za bivalno okolje za starejše

Za razvoj sobivanja v starosti je ključno, da se razvijejo tudi nove arhitekturne rešitve, prilagojene bivanju v starosti. V sodelovanju Urbanističnega inštituta Republike Slovenije in študija krajinske arhitekture Univerze v Zagrebu so nastale zanimive projektne rešitve bivanja v starosti, ki bodo do sredine junija na ogled v Ljubljani.

V prostorih knjižnice Urbanističnega inštituta Republike Slovenije bo od 24. aprila do 18. junija 2018 na ogled razstava o načrtovanju bivalnega okolja za starejše, ki predstavlja projektne naloge študentov krajinske arhitekture iz Zagreba. Izvirne projektne rešitve načrtovanja bivalnega okolja za starejše so plod dvoletnega pedagoškega sodelovanja Urbanističnega inštituta Republike Slovenije in Zavoda za okrasno rastlinje, krajinsko arhitekturo in botanično umetnost Agronomske fakultete Univerze v Zagrebu, ki je potekalo pod vodstvom doc. dr. Boštjana Kerblerja, izr. prof. ar. Stanka Stergarška, doc. dr. Ive Rechner Dika in mag. Anete Mudronja Pletenac.

Otvoritev razstave bo v torek, 24. aprila 2018 ob 13. uri v Knjižnici Urbanističnega inštituta Republike Slovenije na Trnovskem pristanu 2 v Ljubljani. Udeležili se je bodo hrvaški in slovenski strokovnjaki s področja arhitekture, krajinske arhitekture, načrtovanja prostora, staranja prebivalstva in bivanja starejših.

Mira Medovič, študentka 2. letnika, 2016/2017

Povezane vsebine: